Overigemenu

cardio-vasculaire fysiotherapie

Hartrevalidatie bij Corpus Vitae

In Nederland vormen hart- en vaatziekten de belangrijkste doodsoorzaak. Binnen deze groep zijn de ischemische (coronaire) hartziekten verantwoordelijk voor het grootste deel van de sterfte. Coronaire aandoeningen kunnen onder andere leiden tot pijn op de borst (angina pectoris), hartinfarct (acuut coronaire syndroom) of hartfalen.

Fysiotherapie bij Coronaire aandoeningen en Hartfalen.

Hartrevalidatie in zijn algemeen bestaat uit drie fases:
Fase 1: klinische hartrevalidatie
Fase 2: poliklinische hartrevalidatie
Fase 3: postrevalidatie

Fase 1 en 2 vinden meestal plaats in het ziekenhuis en/of revalidatiecentrum.
Fase 3 bij de Fysiotherapeut. Tijdens deze laatste fase ligt het accent op het verder vergroten en/of behouden van de belastbaarheid en bevorderen van een actieve leefstijl. Dit heeft als doel terugdringen van het risico op een (nieuw) hartinfarct en herwinnen van vertrouwen in het eigen lichaam.

Tijdens hartrevalidatie bij Corpus Vitae zal er eerst een nul-meting verricht worden in de vorm van een inspanningstest welke uiteraard veilig, zonder risico’s zal gebeuren. Soms heeft de revalidant al een inspanningstest vanuit het ziekenhuis en hoeft er bij ons niet meer getest te worden. Aan de hand van de testgegevens zal een passend oefenprogramma opgesteld worden, waarbij hartslag en bloeddruk nauwlettend in de gaten gehouden kunnen worden. De fysiotherapeutische begeleiding is meestal één op één.

Bij een revalidatiewens onder begeleiding van een specialist kunt u goed bij Corpus Vitae terecht.

Indien u vragen heeft, neem gerust contact met ons op.

our trusted partners, thanks for your support!