De praktijk gaat weer open!

Groen licht voor veilig opschalen fysiotherapeutische zorg!

Fysiotherapeuten hebben donderdag 30 april, groen licht gekregen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) om de fysiotherapeutisch zorg behoedzaam en stapsgewijs weer op te schalen op basis van het aangepaste triage stappenplan en aan het werk te gaan, meldt de beroepsorganisatie Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Voor de paramedische beroepen, waar Corpus Vitae Fysio- & Manuele Therapie onder valt, geldt een uitzondering op het verbod voor de contact-beroepen. Er mag weer reguliere fysieke (“face to face”) zorg worden geboden. De fysiotherapeut of maneel therapeut bepaalt aan de hand van het Triage model (KNGF) of een “face tot face” behandeling nodig is en stemt dit, indien nodig, af met de betrokken (huis)arts. Wij beschikken over de benodigde Persoonlijke Beschermings Middelen (PBM) en nemen deze in gebruik volgens voorschrift.

Samen met de brancheverenigingen PPN en SKF stelde KNGF vorige week een stappenplan op. Deze leidraad is goedgekeurd door het RIVM en het ministerie van VWS.

Wat betekent dit voor u als patiënt?
Concreet houdt het in dat fysiotherapeuten vanaf maandag 04-05-2020 weer patiënten in de praktijk kunnen ontvangen en behandelen.
U kunt contact opnemen met Corpus Vitae om te overleggen of u in aanmerking komt voor een consult in de praktijk.  Klik hier voor uitgebreide informatie hierover. Indien wij telefonisch niet bereikbaar zijn, stuur dan een bericht via het contactformulier, of spreek een voicemailbericht in.

Beroepsvereniging voor Fysiotherapeuten (KNGF) heeft achter de schermen hard gewerkt voor de gehele beroepsgroep. In het artikel bij Medisch Ondernemen doet de voorzitter Guido van Woerkom zijn verhaal, klik op deze link om te lezen

Voorlopige openingstijden (ten tijde opschaling fysiotherapeutisch zorg)

 

Maandag 08:00 – 17:30 uur
Dinsdag 08:00 – 17:30 uur
Woensdag 08:00 – 17:30 uur
Donderdag 08:00 – 17:30 uur
Vrijdag 08:00 – 16:59 uur