Marjoke Kranenborg

Onze kinderfysiotherapeut

In 1998 heeft Marjoke haar opleiding fysiotherapie afgerond in Utrecht.

Hierna is zij 3 jaar werkzaam geweest in een particuliere praktijk, waarbij haar interesse voor kinderfysiotherapie is gewekt. Zij heeft hier de aanzet gegeven voor een kinderpraktijk.
Vervolgens heeft zij de overstap gemaakt naar een kinderdagcentrum. Hier heeft zij de afgelopen 14 jaar gewerkt met kinderen met een verstandelijke en motorische beperking. Door de afwijkende motorische beelden en ontwikkelingen van deze kinderen, heeft zij veel ervaring met (a-symmetrische) houdingsafwijkingen (o.a. voorkeurshoudingen bij zuigelingen/kleine kinderen en scoliose), een afwijkende motorische ontwikkeling (cerebrale parese, spasticiteit) en prikkelverwerkingsstoornissen (o.a. overgevoelig voor licht/geluid en autisme).
Vanaf maart 2016 is zij werkzaam bij Corpus Vitae. Hier zal zij zich, naast fysiotherapie, voornamelijk richten op het behandelen van kinderen.

Kinderfysiotherapie is voor Marjoke een handvat om kinderen (en ouders) te begeleiden in hun motorische ontwikkeling en/of beperking en ze met vertrouwen en plezier weer te kunnen laten functioneren in hun dagelijks leven.