Marleen Bregman

Werkzaam sinds: januari 2014

Opleidingen:

– Bachelor fysiotherapie, Hanzehogeschool Groningen

Cursussen:

– Minor Zorg, Hanzehogeschool Groningen

– Neurorevalidatie bij Centraal neurologische aandoeningen, Frans van der Brugge

– COPD en astma, Nederlands paramedisch instituut

– Airway clearance technieken bij mensen met sputumretentie, Nederlands paramedisch instituut

Gespecialiseerd in: COPD en astma

Na de bachelor opleiding Fysiotherapie aan de Hanzehogeschool in Groningen is Marleen een aantal jaren werkzaam geweest in het ziekenhuis en in een revalidatiecentrum. Gedurende deze periode heeft zij een verscheidenheid aan aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat behandeld. Haar ervaring in het ziekenhuis ligt vooral op het gebied van de orthopedie, hart-, long- en neurorevalidatie. In de revalidatie heeft Marleen mensen behandeld na een hartoperatie en/of harttransplantatie.

Gedurende dit werk is Marleen zich steeds meer gaan specialiseren in de revalidatie van chronische aandoeningen. Het geeft Marleen veel voldoening mensen te revalideren en te leren omgaan met hun beperkingen, waardoor de kwaliteit van leven behouden blijft of zelfs verbetert. Sinds mei 2012 is Marleen werkzaam in een specialistisch behandelcentrum waar zij mensen behandelt met een chronische longziekte, waaronder ernstig COPD en moeilijk behandelbaar astma.

Vanaf januari 2014 is Marleen, naast haar werk in de revalidatie, werkzaam bij Corpus Vitae. Hier richt zij zich op zowel algemene aandoeningen van het houding- en bewegingsapparaat als op de revalidatie van chronische longziekten.