Overigemenu

PILATES

PILATES bij CORPUS VITAE

Wat is Pilates?

Pilates is een ontspannen manier om het hele lijf integraal te trainen. Het resultaat is soepeler en efficiënter bewegen, meer energie, minder blessures, en minder stress. De trainingsmethode is genoemd naar de grondlegger ervan, Joseph Pilates (1883-1967). Bij Corpus Vitae krijgt u Pilates les volgens de nieuwste inzichten, waarbij gewerkt wordt aan flexibiliteit, spierkracht, houding en coördinatie. Concentratie en ademhaling krijgen veel aandacht tijdens de uitvoering van de oefeningen. De nadruk ligt meer op de kwaliteit van de uitvoering dan op het aantal herhalingen.

 Voor wie?

Pilates is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, conditie en bewegingshistorie. Voor mensen met blessures of andere fysieke beperkingen is Pilates ook een effectieve en veilige manier om kracht en uithoudingsvermogen op te bouwen voor het dagelijks functioneren.

Pilates groepsles en privéles

Wij werken met kleine groepen, maximaal 5 deelnemers per les. Tijdens de les komt het hele lichaam aan bod, en werken we achtereenvolgens aan mobiliteit, spierkracht, coördinatie en balans. We oefenen op de mat, met gebruik van oefenballen, theraband en dergelijke. Daarnaast werken we ook met speciale Pilates apparatuur (o.a. reformer, chair) waarmee bewegingen ondersteund, dus makkelijker worden, of juist uitdagender worden. Deelnemers zonder ervaring met Pilates en/of deelnemers die een langere periode geen, of beperkt lichaamsbeweging hebben gehad adviseren we vooraf een intakegesprek met een bewegingstest (screening) te boeken. U kunt terecht voor zowel groepsles als privéles, helemaal afgestemd op uw specifieke wensen en mogelijkheden.

 Proefles

U kunt altijd contact opnemen voor een losse (proef-) les om te ervaren of Pilates bij u past.

Contact, aanmelding:

Pilates bij Corpus Vitae wordt gegeven door Miett Tajthy (gecertificeerd Polestar Pilates trainer en (medische) fitness trainer). Actuele informatie over het lesrooster, prijzen, over Pilates en over Miett zelf vindt u op haar website: www.tajthykinetics.nl. Voor aanmelding en vragen kunt u contact opnemen via:

e-mail: pilates@corpus-vitae.nl

mobiel: 06 53 22 54 85

of via de contactpagina op www.tajthykinetics.nl

 


our trusted partners, thanks for your support!