polsklachten (carpal tunnel syndroom)

In de pols loopt een zenuw, de nervus medianus genaamd. Deze loopt samen met de buigpezen van de vingers onder een dikke band (ligamentum transversum)
en kan hierdoor plat geduwd worden. Dit geeft polsklachten met pijnlijke tintelingen in de duim,wijsvinger en middenvinger, pijn in de vingers ‘s nachts.
Men heeft dan de neiging om met de hand te schudden om de klachten te verbeteren. Soms laat de patiënt dingen vallen.

Dit syndroom ontstaat vooral op latere leeftijd. In geval van overbelasting (altijd dezelfde bewegingen moeten doen) komt het ook voor op jongere leeftijd.

Enkele huiswerkoefeningen

Het is belangrijk dat u de huiswerkoefeningen die u gekregen hebt regelmatig uitvoert.

Carpaal Tunnel syndroom

Video: Carpaal Tunnel syndroom

Insert your title

Lunge zijwaarts

Stap zijwaarts met één been en buig de knie tot een rechte hoek. Het andere been blijft gestrekt. Beide armen zijn gekruist voor de borst. Herhaal dit 10 maal achter elkaar per been.

Let op: Zorg dat de knie boven de enkel blijft als de zijwaartse stap is gemaakt.

Video: Lunge Zijwaarts

Step up

Tik met de hak van één been één traptrede lager aan. Buig op het voorste been de knie tot een rechte hoek. Beide armen zijn gekruist voor de borst. Herhaal dit 10 maal achter elkaar per been.
Let op: Zorg dat de knie van het voorste been zoveel mogelijk boven de voet blijft.

Video: Step Up

Exorotatie in zijlig

Ga liggen op de goede zijde en steun op de elleboog. Buig je knieen zover dat je voeten, heupen en schouder in een lijn zijn. Draai nu je bovenste been naar buiten zover je kan zonder het bekken te kantelen. Herhaal dit 15x en doe dit 3 maal per dag.

Video: Exorotatie in zijlig

 

Heeft u vragen over de oefeningen vraag het ons!