‘VERGEET NIET TE BEWEGEN’

Vanaf vrijdag 7 november vindt er tussen 13.30-14.30 uur wekelijks het beweegprogramma ‘Vergeet niet te bewegen’ plaats bij Corpus Vitae Minervaplein 25.

 

Met de toename van de vergrijzing neemt ook het aantal mensen met dementie en vergeetachtigheidsklachten in onze samenleving toe. Dat bewegen goed voor de gezondheid is (denk aan toename spierkracht, verbeteren van uithoudingsvermogen), geldt voor iedereen. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat bewegen bij deze specifieke groep vertraging in het ziekteproces teweeg kan brengen. Corpus Vitae start daarom in samenwerking met het Odensehuis het project ‘Vergeet niet te bewegen’.

Vanaf 7 november is er iedere vrijdag een uur bewegen met mensen met dementia en hun mantelzorger/vrijwilliger onder begeleiding van Lonneke Kegels (fysiotherapeute io en zangeres conservatorium) en dr. Annemiek Rollman (Kaak-fysiotherapeute) van Corpus Vitae.

De bewegingsactiviteiten dragen bij aan een betere gezondheid, zijn leuk om te doen en nodigen uit om contact te maken met anderen. Omdat uit onderzoek gebleken is dat bewegen op muziek bijdraagt aan het vertragen van het ziekteproces, zal daar in het bijzonder gebruik van worden gemaakt tijdens de les. De activiteiten worden op maat naar de behoefte van de groep en afhankelijk van een ieders niveau aangepast. Mensen die gebruik maken van een rollator of stok zijn dus ook welkom. Vooraf en na afloop is er gelegenheid om met elkaar te praten en samen koffie te drinken.

Bent u of kent u iemand die mee zou willen doen? U kunt zich op vrijdag 7 november om 13.15 uur aanmelden voor een proefles (a 6 Euro). Neem voor meer informatie contact op met de praktijk en vraag naar Dr. Annemiek Rollman, 020-3053600 of mail: annemiek@corpus-vitae.nl.