ZORGVERZEKERAARS 2019 EN FYSIOTHERAPIE !!!

Geachte bezoeker van Corpus Vitae,

Zoals u wellicht in het nieuws heeft meegekregen, is er een actieve beweging ontstaan bij zorgverleners, die zich niet meer kunnen verenigen met de manier waarop de meeste zorgverzekeraars met ons als zorgverleners omgaan. 

Hieronder wat zaken die voor u van belang zijn.

Bij de meeste Zorgverzekeraars heeft u de keuze uit een Restitutie-polis of een Natura-polis

1. Wat is een Restitutie-polis?

Vrije keuze van zorgverlener. Wanneer u een Restitutie-polis heeft, bent u, om voor vergoeding in aanmerking te komen, vrij in uw keuze van zorgverlener. 

2. Wat is een Natura-polis?

Zorgverzekeraar bepaalt keuze zorgverlener. Wanneer u een Natura-polis heeft, komt u alleen voor vergoeding in aanmerking als het een behandeling betreft bij een zorgverlener die een contract heeft met uw Zorgverzekeraar.

Welke consequenties heeft e.e.a. voor u als patiënt

Ad. 1.  Heeft u een Restitutie-polis?

Dan kunt u altijd bij ons terecht. U kunt op uw polis vinden wat u vergoed kunt krijgen.

Ad. 2.  Heeft u een Natura-polis?

Dan kunt u natuurlijk óók altijd bij ons terecht, maar bent u verzekerd bij een  Zorgverzekeraar waar wij geen contract mee hebben, dan moet u zelf de nota voldoen.

In dit geval zou u, in plaats van een Natura-polis, kunnen kiezen voor Restitutie-polis, zodat u vrij bent in uw keuze van zorgverlener. Informeer bij uw verzekering over de mogelijkheid en kosten van een Restitutie-polis.

Voor 2019 hebben wij GEEN contract meer met (alleen van belang indien u een Natura-polis heeft):

  • Caresq (Besured, National Academic, Promovendum en iptiQ)
  • Friesland Zorgverzekeraar
  • Eno (Salland, Hollandzorg, Salland ZorgDirect en Zorg en Zekerheid)

Ik hoop dat u voor het komende jaar een goede keuze kunt maken, in het oerwoud van zorgverzekeringen en polissen. Mocht u meer informatie willen, kunt u altijd bij ons terecht.

Website: www.corpus-vitae.nl/zorgverzekeraar.

Met vriendelijke groet,

Corpus Vitae Fysio- & Manuele Therapie

Istvan Cornelissen & Eddy de Vink

 

Aanbevolen zorgpolissen voor 2019

Ieder jaar selecteren wij de beste (aanvullende) polissen voor fysiotherapeutische zorg volgens het KNGF.

Polissen

Dit jaar konden wij (slechts) 17 aanvullende polissen vinden die leveren wat zij beloven. Dat betekent dat de betreffende verzekeraar voor deze polissen geen medische selectie hanteert (u wordt dus toegelaten zonder dat naar uw gezondheid wordt gekeken), dat u zelf mag bepalen naar welke zorgverlener u gaat (keuzevrijheid) en dat deze verzekeraar geen behandelindex hanteert. De behandelindex is een instrument van de zorgverzekeraar die maakt dat een fysiotherapeut niet meer behandelingen dan een bepaald gemiddeld aantal voor een klacht mag geven. Dat betekent dat uw fysiotherapeut soms de behandeling moet staken, terwijl u voor meer behandelingen verzekerd bent.

Onderstaande polissen voor dekking van de kosten van fysiotherapeutische behandelingen, geven wat zij beloven. Geen medische selectie, geen behandelindex, vrije keuze en geen verplicht klanttevredenheidsonderzoek door de fysiotherapeut.

U ziet naturapolissen en restitutiepolissen. We selecteerden de polissen die dekking geven voor 9, 12, 18, 27 en 36 behandelingen fysiotherapie.https://www.defysiotherapeut.com/goed-verzeker

 

Corpus Vitae heeft zich tevens aangesloten bij het onderstaande collectief, dit is gedaan in het belang van onze patiënten en de keuze vrijheid in de gezondheidszorg !!

Fysiotherapie Collectief Amsterdam

FCA, Fysiotherapie Collectief Amsterdam, is een collectief van momenteel ruim 100 fysiotherapiepraktijken in Amsterdam. Wij hebben als doel om als collectief aan tafel te komen met de zorgverzekeraar en gemeente om als specialisten in bewegen mee te denken over de toekomst van de zorg in Amsterdam. Dit collectief van samenwerkende fysiotherapeuten heeft aangegeven samen te willen werken bij het bevorderen van de gezondheid en bij het verbeteren van de kwaliteit van leven. Dit is in lijn met de huidige ontwikkelingen van de gezondheidszorg en volgens de speerpunten van het huidige kabinet.

Voor meer informatie over dit collectief kun u op de volgende link klikken, www.fysiotherapiecollectiefamsterdam.nl.

 

Hieronder nog informatie afkomstig van onze beroepsgroep KNGF (www.defysiotherapie.com)

Hieronder een overzicht van alle zorgverzekeraars en hun marktaandeel.